20 april 2021

Dinsdag een druk dagje voor de Messenger

Mercurius vanaf de Messenger

Mercurius vanaf de Messenger

Komende dinsdagavond (29 september) zal de Messenger van de NASA voor de derde keer een scheervlucht langs de planeet Mercurius maken. De foto hiernaast is op 25 september door de Messenger gemaakt met behulp van de Narrow Angle Camera (NAC) van

Comments

  1. Adriaan Pek zegt

    Een zucht van verlichting: Mercurius lijkt verdacht veel op de Maan, rond met slagschaduwen en schijngestalten neem ik aan.

    • Yep, klopt. Alle binnenplaneten (Mercurius en Venus) hebben schijngestalten. Heeft te maken met hun positie t.o.v. zon en aarde. Op Mercurius komen uiteraard ook schaduwen voor, zodat we de kraters mooi kunnen zien. Eh… vanwaar trouwens die zucht van verlichting?

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: