21 september 2020

Een blik vanuit de kersverse Cupola

Space Shuttle Endeavour heeft afgelopen weken twee grote vrachtjes naar het ISS gebracht: De Tranquility (Node 3) module en de Cupola. Die laatste is een observatieonderdeel, dat middels z’n zeven ramen astronauten alle gelegenheid geeft om naar de Aarde te kijken. De Cupola is vorige week bevestigd aan de Tranquility module en die zit op haart beurt weer aan het ISS vast. Op de foto hierboven zien we de commandant van Endeavour’s missie STS-130, George Zamka, die van het uitzicht aan het genieten is. Space Shuttle Endeavour zal overigens maandagochtend om 04.16 uur Nederlandse tijd terugkeren op het asfalt bij Kennedy Space Center in Florida, na de 13-daagse missie. Ik zou zeggen: eerst even Olympische Spelen kijken, dan de landing even meepikken en een paar uur later weer

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.