14 juli 2024

Worden de Space Shuttles verlengd tot 2015?

De landing van de Endeavour. Credit: NASA.

Goed nieuws uit de Verenigde Staten. Congresleden van zowel de Democraten als de Republikeinen zijn bezig om een plan op te stellen dat beoogd om het Space Shuttleprogramma tot 2015 in stand te houden. Dat zou betrekenen dat de drie laatste shuttles niet na 2010 met pensioen gaan. Daartoe zou in 2010 $ 200 miljoen moeten worden gereserveerd en vanaf 2011 1,5 tot 2 miljard dollar. Naast het benodigde geld moeten de shuttles zelf natuurlijk veilig zijn om te vliegen, maar space shuttle integration manager Mike Moses – leuke job heeft die vent – heeft verklaard dat de shuttles technisch tiptop zijn. Deel van het plan van Democraten en Republikeinen – dat overigens nog niet helemaal af is – is om de NASA te laten onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van bemande commerciële ruimtevaart. Leuk overigens om te lezen dat de Democraten en de Republikeinen, normaal gesproken aartsvijanden in de politiek, elkaar zo weten te vinden op het onderwerp van de ruimtevaart. Kunnen Balkenende en Bos dat hier ook niet gaan doen? 🙂 Bron: Universe Today.

Share

Comments

 1. Heh..heh….het verstand komt in de USA blijkbaar met de jaren, alleen lijken hun jaren veel meer dan de gebruikelijke 365 dagen te hebben!!

  Natuurlijk moeten ze door blijven vliegen met de spaceshuttle!!!….Hebben ze na zo'n dikke 25(?) jaar "sleutelen" die ozo praktische "kosmische Bestel-Eend" eindelijk helemaal in de vingers, zouden hem/haar compleet nutteloos ten prooi geven aan de "sloopregeling voor ruimtevaarttuigen" om vervolgens "zitplaatsten te gaan bedelen bij de Russen"…(niets mis met de oude vertrouwde Soyuz overigens!!).

  Jemig……Ik rij nog steeds dagelijks rond in mijn, nu reeds 40 jaar oude, 2CV'tje….en OK vergeleken bij modern blik….erg klassiek maar als het gaat om pure functionaliteit doet ie na 40 jaar nog precies wat er van "praktisch goedkoop en comfortabel transportgereedschap" verwacht wordt….en reken maar dat alle "kinderziektes" er na 40 jaar heus wel uit zijn!!!

  Ik snap niet dat die "Yanks" hierover zo lang hebben moeten nadenken, tenslotte vliegen de Russen ook nog steeds braaf met de Soyuz….en ook de Soyuz heeft in het verleden zijn slachtoffers ge-eist.

  Hoeveel auto's, vliegtuigen etc etc….zijn in het leven van alledag niet betrokken (geweest) bij ongelukken en ongelukjes. Dan wordt er toch ook niet gemekkerd over…"zullen we er dan maar mee stoppen"….100 procent veiligheid bestaat nu eenmaal niet in ons Aards paradijs!!

  Nou ja…..blijkbaar kunnen de "Shuttle-tranen" gedroogd worden en kunnen we minimaal nog 5 jaar genieten van heerlijke "klassieke ruimtevaart"!!!

 2. Hóhó, niet zo snel Jan. Het is alleen nog maar een plan dat in de maak is. Ook in Amerika zullen de ambtelijke molens niet zo snel gaan (en daar weet ik alles van 😉 ) en tenslotte moet baas Obama het nog goedkeuren. Eerst maar even afwachten dus.

 3. Oeps….ambtenarren en politici…Die was ik effe vergeten.

  Zucht, Hoe mooi zou de wereld zijn als techneuten en wetenschappers de lakens zouden mogen uitdelen!!

  Nou ja….laten we dan gewoon maar HOPEN dat die laatste twee uiteindelijk zullen zegenvieren!!

Speak Your Mind

*