28 november 2023

Ruimte-ondergoed te koop!

J-Ware boxer en -sokken met astronaut Koichi Wakata. Credit: NASA. Inset: J-Space/JAXA

Sinds deze week heeft de Japanse firma J-Space ondergoed te koop dat getest is in het internationale ruimtestation ISS. De zogenaamde J-Ware boxers werden maart 2009 getest door de Japanse astronaut Takao Doi, die middels STS-119 een poosje aan boord van het ISS werkzaam was. En daarna werden de onderbroeken nog eens dunnetjes overgedaan eh… gedragen door een collega-Japanner in de ruimte, Koichi Wakata, die tot juli 2009 voor 140 dagen werkzaam was in het ISS. De boxer plus Wakata met J-Ware sokken zie je op de afbeelding hiernaast. Het ondergoed is speciaal voor gebruik in de ruimte ontworpen door een team onder leiding van Prof. Yoshiko Taya van de Vrouwenuniversiteit van Tokio – huh, hebben ze die daar? – in het kader van het zogenaamde Aerospace Open Lab Program van de Japanse ruimtevaartorganisatie JAXA. De voordelen van het aldus verkregen J-Ware ondergoed is dat het zelfs na intensief gebruik niet gaat ruiken, dat het snel droogt, absorbeert, antistatisch is én dat het bacteriën doodt. Mmmm, klinkt alsof daar ook mogelijkheden zijn om luiers met dezelfde eigenschappen mee te gaan maken. Wakata was uiterst tevreden over de boxers die hij droeg, getuige de volgende quote die van hem afkomstig schijnt te zijn:

“I wore it for about a month and my station crewmembers never complained for that month, so I think the experiment went fine.” Astronaut Koichi Wakata (JAXA)

Geen idee of z’n collega’s vóór die tijd wel over z’n onderbroeken klaagden. Eén waarschuwing: de oplage van de J-Ware boxers is met slechts 100 stuks beperkt  (maat M en L) en de prijs is zo’n $ 115,-. 😯 Wowie, geef mij dan maar een boxer van de Zeeman. 😉 Bron: Collect Space.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: