28 mei 2023

Het Museumweekend komt eraan: allemaal naar NEMO!

Credit: NEMO.

Komend weekend – 10 en 11 april op mijn scheurkalender – is weer het jaarlijkse museumweekend. Tijdens dat weekend opent NEMO in Amsterdam, het grootste science center van Nederland, wederom GRATIS haar deuren. Naast de vaste tentoonstellingen in NEMO is er een extra programma op het gebied van Sterrenkunde, getiteld ‘Laat je verleiden door de sterren!’ 😀 Het volledige programma van ‘Laat je verleiden door de sterren!’ is hier te vinden, maar een paar hoogtepunten wil ik jullie niet onthouden:

Diverse lezingen

Galaxy Zoo  Ga samen met Hanny, Arie (ikke) en Jan op zoek naar rare vormen in het heelal. Zijn er nieuwe hemellichamen te ontdekken?

Tangible Earth Hoe ontstaan seizoenen? Volg de demonstratie op de globe en zie hoe seizoenen ontstaan. Ontdek wat de gevolgen zijn voor het leven op aarde en hoe de aarde, de zon en de maan om elkaar heen draaien.

Workshop ‘Maak je eigen alien’ Bedenk je eigen alien, rekening houdend met het weer, de atmosfeer, de zwaartekracht en de gevaren (bijvoorbeeld meteorieten) op 4 verschillende planeten: Mercurius, Venus, Mars of Jupiter.

Workshop Sterrenhemel: vouw, knip en versier een ster voor NEMO’s sterrenhemel. Alle leeftijden. Vouw, knip en versier een ster voor NEMO’s sterrenhemel. Alle leeftijden.

Daarnaast zijn er o.a. de volgende onderdelen: – Mobiel Planetarium – Spectaculaire live show van de sterrenhemel

En nog veel meer! Kortom, voor elk wat wils! Met als hoogtepunt uiteraard de Galaxy Zoo stand, ahum. 😀 P.s. voor de geïnteresseerden is hier m’n verslag van vorig jaar in NEMO. Bron: NEMO.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: