28 januari 2021

NGC 300 na vijftig uren belichtingstijd


Bovenstaande foto is het resultaat van maar liefst vijftig uren belichtingstijd. Dat wil zeggen dat losse opnames gemaakt met de Wide Field Imager (WFI) van ESO’s La Silla Observatorium in Chili met verschillende filters bij elkaar vijftig uren belicht zijn en ‘gestackt’ dit juweeltje van een foto hebben opgeleverd. NGC 300 is een spiraalsterrenstelsel in het sterrenbeeld Beeldhouwer (Sculptor), met een afstand van 7 miljoen lichtjaar relatief dichtbij ons eigen Melkwegstelsel. Dankzij die nabijheid is het een dankbaar object voor studie van de evolutie van sterrenstelsels en van de sterren en gas- en stofnevels die er onderdeel van uitmaken. Vanaf de Aarde is men in staat om individuele sterren in NGC 300 te

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.