15 juli 2024

Wintersterrenbeelden bij Huygens

Het wintersterrenbeeld Orion

Vanavond is er een thema- en waarneemavond bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens. Paul Bakker – voor ons Astrobloggers ook wel bekend als Mount Paulomar vanwege z’n prachtige resultaten als astrofotograaf – zal de Wintermelkweg bespreken en als het helder is gaan we deze live bekijken. Neem je kijker dus mee, want we maken er een echte waarneemavond van. De melkweg aan de winterhemel is niet zo duidelijk waarneembaar als zijn zomerse tegenhanger. Vanuit onze lokatie is een zeer heldere lucht nodig om er een zweem van op te vangen. Toch zijn in dit deel van de melkweg tal van interessante objecten te vinden. De melkweg doorsnijdt ook fraaie sterrenbeelden, waarvan het bekende sterrenbeeld Orion er eentje is en die je in de afbeelding ziet. De zaal bij Huygens gaat om 20.00 uur open en een half uurtje later start Paul met z’n verhaal. Volgende week bij Huygens – dan hebben we ’t over de 10e december alweer – staat op het programma een extra-waarneemavond gepland. Deze gaat niet door. Daarvoor in de plaats komt collega-astrofotograaf Peter Pulles een interactieve fotografieworkshop geven. Deze zal gaan over basis-astrofotografie met digitale spiegelreflexcamera vanaf statief.

Share

Speak Your Mind

*