14 april 2024

En hierna wil ik het niet meer over die komeet Elenin hebben

Nou, waar is Elenin? Een foto van Ian Musgrave, gemaakt met een Global Rent-a-Scope. Credit: Ian Musgrave

Bij sommige mensen was de afgelopen maanden heel wat angst, zweet en tranen merkbaar. Komeet Elenin kwam er aan en op diverse momenten – 11 september bij het perihelium, 16 oktober bij de dichtste nadering tot de aarde (afstand: 34 miljoen km) – zouden aardbevingen, tsunami’s, stormen en ander mensonvriendelijk natuurgeweld als een Gesel God’s ons deel zijn. De komeet zou op cruciale momenten op één lijn staan (‘alignments’) met aarde en zon en de daaruit volgende catastrofes als gevolg van de gravitatiewerking zouden enorm zijn. Elenin was volgens sommige doemdenkers helemaal geen komeet, nee het was een regelrechte planeet (Niburu) of misschien zelfs een bruine dwergster. Woehahaha, wat hebben we hier op de Astroblogs heen en weer gediscussieerd en wat werden er talloze links naar doemvideo’s op YouTube geplaatst, met ‘deskundigen’ – ahum – die precies wisten welke gruwelijkheden ons te wachten stond. OK, het is nu maandag 17 oktober – we leven nog, ffffeeewwww – en het is tijd om de balans op te maken:

Deze week nog deed de sterrenkundige Nick Howes pogingen om met de 2 meter Faulkes telescoop  een glimp op te vangen van komeet Elenin. Hij zag objecten tot een helderheid van 20,5, maar geen spoor van de doemkomeet. En bovenstaande foto, gemaakt door Ian Musgrave met een Global Rent-a-Scope, van de plek waar Elenin zou moeten staan laat ook niets zien. Kortom lieve mensen, willen jullie het alsjeblieft nooit meer over die komeet Elenin hebben? Bron: Universe Today.

Even wat anders: lezers melden mij dat niet alle reacties leesbaar/zichtbaar zijn. Ik weet nog niet of dit probleem wordt veroorzaakt door m’n cache-plugin (WP-Supercache) of dat het ligt aan mij  ‘comments-plugin’. Morgen zal ik er naar kijken.

Share

Comments

  1. Nuchtere rationele figuren VS emotionele irrationele figuren: 1 – 0

    Jammer dat zelfs dit soort bewijzen de complottheoristen niet tegenhouden. Ze verzinnen wel weer iets nieuws om hun gefaalde leventje kleur te geven.

Speak Your Mind

*