11 december 2023

Wandelen op de maan valt niet mee

Er hebben twaalf mannen op de maan rondgewandeld. Allen in het kader van de Apollo missies tussen 1969 en 1972. Dat wandelen op de maan valt niet mee, want behalve een groot log pak dat de astronauten beschermde tegen de mensonvriendelijke omstandigheden op de maan had men ook te maken met de verminderde zwaartekracht. Rondhobbelen wilde daarom nog al eens leidden tot valpartijen en daarvan heeft Joe Ivy een korte, maar vermakelijke compilatie gemaakt.

Bron: Universe Today.

Share

Comments

  1. De eerste 20 seconden lijken wel experimenten om te zien en te beleven hoe het is om je zelf weer snel op te drukken met een beperking van de aantrekkingskracht van de maan. Op aarde doe ik het ook wel eens maar soms dan wou ik dat ik op de maan was:-) Toch leuk om te zien en te beleven hoe het met alles gaat.
    Ook het maankarretje wat toen heeft gereden en het maanstof wat in slowmotion aan alle kanten bij de banden
    vandaan kwam is leuk om te zien en het geeft een goede indruk. Toen der tijd is er ook al eens gegolfd op de maan en of het golfballetje weer mee terug is gegaan naar de aarde is niet bekent……….vinden we misschien nog wel eens een keer.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d