24 mei 2019

Sterrenhoop in ver verwijderd sterrenstelsel indicatie tussenmaatje zwarte gaten

HLX- (in de cirkel) in sterrenstelsel ESO 243-49

Er zijn vier klassen van zwarte gaten, waarvan we er twee daadwerkelijk hebben waargenomen en twee slechts in theorie bestaan: de eerste twee zijn de stellaire zwarte gaten (3 tot 80 zonmassa zwaar) en superzware zwarte gaten in de kernen van sterrenstelsels (een miljoen tot een paar miljard zonmassa), de laatste twee zijn de mini-zwarte gaatjes uit de oerknal (minder dan een gram tot de massa van stellaire zwarte gaten) en de intermediaire zwarte gaten (100 tot 100.000 zonmassa). Die laatste klasse – in het engels de intermediate

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.