22 september 2019

Robbert Dijkgraaf geridderd

Robbert Dijkgraaf is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Wetenschapper Robbert Dijkgraaf is door de koningin benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Premier Rutte heeft het lintje vanmiddag uitgereikt aan de scheidend directeur van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW). Dijkgraaf wordt volgende maand directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton, in de VS. Onlangs schitterde hij nog in de special DWDD University over de oerknal. Premier Rutte refereerde bij de uitreiking aan de nieuwe baan van Dijkgraaf. “Ik ben trots op het feit dat een Nederlandse wetenschapper op de meest prestigieuze wetenschappelijke stoel ter wereld gaat zitten. Daarmee bevestigt Robbert als het ware zijn eigen gelijk, namelijk dat de Nederlandse wetenschap het absoluut en relatief uitzonderlijk goed doet, een boodschap die hij als KNAW-voorzitter bij voortduring uitdroeg.” Rutte roemde verder het vermogen van Dijkgraaf om ingewikkelde dingen eenvoudig uit te leggen. “Als b

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.