23 september 2023

Internationale ruimtestation ISS uitgeweken voor ruimtepuin

Het ISS moest uitwijken

Het Internationale Ruimtestation ISS moest vannacht een uitwijkmanoeuvre maken om het risico op een botsing met ruimteafval te verkleinen. Brokstukken van een Japanse satelliet kwamen anders te dicht in de buurt van het ruimtestation. Om 05.22 uur Nederlandse tijd werd het ISS in een andere baan om de aarde gebracht. Om 10.31 uur nadert het ruimtestation de brokstukken van een Japanse satelliet het dichtst. Onbekend is hoe groot het puin is en op welke afstand het ISS passeert. Het ruimtestation wordt alleen in een andere baan om de aarde gebracht als de kans op een inslag groter is dan 1 op 10.000. Er zijn momenteel drie astronauten aan boord, een Rus, een Amerikaan en een Japanner.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: