21 juni 2024

Vanmiddag nieuwe poging vrije val Baumgartner live op Astroblogs

Credit: Red Bull Stratos

[Update 17:30 uur] Laatste nieuws is dat de ballon NU opstijgt!! Yes
[Update 16:55 uur] Laatste nieuws is dat de ballon om 18.00 uur opstijgt. Zucht…”
[Update 16:40 uur] Laatste nieuws is dat de ballon om 17.15 uur opstijgt. Er wordt gemeld: “Team is optimistic for calm winds this morning. Moving forward with preparations for launch.”
[Update 15:17 uur] Laatste nieuws is dat de ballon om 16.45 uur opstijgt. Er wordt gemeld: “Weather hold. Launch window opens @ 8:45 MDT. Wind too strong at top of balloon. Team optimistic conditions will improve.”

Op dit moment staat het gepland voor 14.00 uur: het opstijgen van de capsule met daarin de Oostenrijker Felix Baumgartner – de capsule hangend onder een enorme heliumballon, die ‘m tot een hoogte van 36.576 meter brengt, waar vandaan hij z’n recordsprong vrije val zal gaan maken. Afgelopen dinsdag ging het opstijgen van de ballon met de capsule niet door vanwege te harde wind. Hopelijk gaat het nu wel goed. Meteoroloog Don Day z’n verwachtingen zei over vanmiddag – “It’s going to come down to what it did on Tuesday…those balloon top winds.” Hieronder het venster om het opstijgen en de daaropvolgende sprong LIVE te kunnen volgen.

Bron: Red Bull Stratos.

Share

Comments

 1. annie de neef van dam zegt

  weet iemand hoe laat het begin????

 2. over enkele minuten…
  open de onderste youtube film

  dat is de livestream met een aftelklok

 3. Laatste nieuws is dat ’t 18.00 uur gaat beginnen. Zie de updates bovenin de blog.

 4. Wát een held! Ook mooie quotes tijdens het afdalen… Toen hij sprong: “I’m coming home”… En tijdens de afdaling: “Keep talking Felix.” “I’M F*CKING BUSY HERE MATE.”

 5. Haha, da’s een mooie. Zal ik in m’n laatste blogje vermelden over de sprong. Goed geluisterd! 🙂

 6. Ik vind het geweldig!!!

 7. Waar is de ballon en de cabine gebleven?

 8. De ballon is denk ik op een gegeven moment in duizend stukjes uiteengespat. En de Zenith capsule had een parachute, dus die ik vast en zeker weer terug op aarde gekomen, voorzien van GPS om z’n positie te kunnen lokaliseren.

Speak Your Mind

*