28 januari 2020

Jupiter maandag in oppositie met de zon


Jupiter is maandag 3 december om 03.00 uur in oppositie met de Zon. Voor een waarnemer op Aarde staat de planeet tegenover de Zon aan de hemel. Als gevolg daarvan komt Jupiter op rond zonsondergang en gaat rond zonsopkomst weer onder. De planeet is hierdoor vrijwel de gehele nacht te zien. Daarnaast staat hij relatief dicht bij de Aarde, zodat hij helder en groot lijkt. Dit zijn dus ideale omstandigheden om Jupiter waar te nemen. Afgelopen donderdag had de reuzenplaneet een samenstand met de Volle Maan, dat ook wel een conjunctie wordt genoemd. Hierboven een mooie foto daarvan, waarbij je rechts ook nog de heldere ster Aldebaran ziet. De foto is gemaakt door

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.