25 februari 2020

De verborgen vallei en donkere sector van elementaire deeltjes

deeltjes
In een gisteren verschenen blog op de website van de Quantum Diaries van de natuurkundige Pauline Gagnon las ik een interessante theorie over de zogenaamde verborgen vallei en donkere sector van elementaire deeltjes. De blog is de vierde in een reeks, die gaat over donkere materie en in deze ene blog schrijft ze over ‘s werelds grootste deeltjesversneller, de Large Hadron Collider (LHC) van CERN bij Gen

Comments

  1. Olaf van Kooten Olaf van Kooten zegt

    Wacht even…als ik het goed begrijp, is het verschil tussen de zichtbare en donkere delen het feit of ze al dan niet met elkaar reageren middels de EM-kracht….toch?

    • Tsja, het is maar hoe je het bekijkt. De hypothetische WIMP’s – weakly interacting massive particles – worden verondersteld alleen te reageren met gewone materie via de gravitatie én zwakke wisselwerking. Dus de sterke en EM wisselwerking zijn niet van toepassing op de donkere sector en in die zin maakt de EM-kracht deels het verschil uit.

  2. Heel interessant

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: