16 juni 2024

Timelapse-video van de laatste reis van Endeavour

Space Shuttle Endeavour op de rug van NASA's Shuttle Carrier Aircraft

Spaceshuttle Endeavour wordt sinds vorig jaar tentoongesteld in het Californian Space Center (CSC). Maar het ruimteveer tot daar krijgen was geen simpele klus. Eerst werd de Endeavour op de rug van een Boeing 747 van Florida naar Los Angeles gevlogen. Daar werd de reis verdergezet op de grond: de spaceshuttle werd door de straten van Los Angeles naar zijn eindbestemming gereden. En van die helse rit is er nu een timelapse gemaakt.

Share

Comments

  1. Remco H. zegt

    Wat een geweldig indrukwekkende timelapse. En wat een inzet van materieel en personeel. Dat moet een immens spektakel geweest zijn voor iedereen die eraan meegewerkt heeft en het hele circus voorbij heeft zien komen, wow 🙂

    Het einde van een tijdperk. De spaceshuttle en de concorde…..wat een geweldige machines.

  2. Hele mooie video hoor. Van datzelfde enerverende ritje door Los Angeles is eerder al een video verschenen – ook zo’n timelapse – en die is hier te vinden: http://www.astroblogs.nl/2012/10/22/space-shuttle-endeavour-trekt-dwars-door-los-angeles/

Speak Your Mind

*