25 september 2018

Tien jaar oud en dan al een supernova ontdekken!

nathan_gray_supernova

Hij heet Nathan Gray, is nog maar tien jaar oud en woont in Canada. We mogen best trots op hem zijn en zijn ouders Paul en Susan Gray helemaal, want hij heeft een supernova ontdekt, eentje in het sterrenbeeld PGC 61330, op een afstand van 600 miljoen jaar in het sterrenbeeld Draak. De ontdekking is inmiddels ook bevestigd door anderen. Nathan ontdekte de supernova toen hij een foto bekeek, die gemaakt was door

Reacties

  1. Remco H. zegt:

    Dat is best heel stoer……al zal het er waarschijnlijk met de paplepel ingegoten zijn. Wellicht met enige hulp van buitenaf, maar kinderen zijn wel heel goed in het ontdekken van verschillen op foto’s/plaatjes.

    Enneh Arie…….heel veel sterkte, ik denk dat je huis inmiddels gevuld is met een taart etende en koffie leutende menigte 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.