28 februari 2020

Update rondom de Astroblogs

verhuizen

De lezers merken al een tijd dat de Astroblogs soms moeilijk of helemaal niet bereikbaar is, waar Olaf van Kooten jullie eerder al over informeerde. Oorzaak is dat de Astroblogs op een zogenaamde shared host server staat, waar ook andere websites gehuisvest zijn. De capaciteit die Astroblogs vraagt –

Comments

 1. Met welke tools heb je die db over gezet?

  Iig is het goed dat het gelukt is 🙂

  ps. het geheel lijkt ook wat vlotter te reageren 🙂

 2. In eerste instantie heb ik Bigdump gebruikt, een tool om grote databases over te zetten. Daarmee was het mij in juni gelukt om de database (gecomprimeerd nog altijd 70 Mb) over te zetten van Webreus naar Antagonist. Maar dit keer lukte dat niet, welke configuratie ik ook probeerde. Toen heb ik geprobeerd om de database te splitsen in hapklare brokken, maar ook dat lukte niet. Kostte mij de vrijdagavond, zonder resultaat. Zaterdagochtend doorgegaan en toen heb ik op een gegeven moment in de PHP-instellingen van de server wat gewijzigd, namelijk post_max_size en upload_max_filesize veranderd van default in 128M. Een MySQL-database verhuizen doe je in PHPmyadmin en die heeft de eigenschap geen grote databases aan te kunnen. Maar toen ik die instellingen had aangepast ging dat dus wel. En toen was het in een paar minuten gefikst. 😀

  • Klinkt heel bekend allemaal. Grote databases: breek me de bek niet open 😀
   PHP server instellingen zijn idd van een groot belang.

   Zelf had/heb ik Mysql workbench op mij pc draaien(op dit moment ff niet geïnstalleerd, ik was er een poos, een jaar of 2 niet mee bezig geweest wegens ziekte). Dit programma maakte PHPmyadmin overbodig. Zowel het maken van backups als het restoren(grote db’s) ging tot nu toe zonder problemen.

   Toch wil ik PHPMyadmin niet geheel afschrijven, het is natuurlijk wel een handige tool wat ik zelf vooral handig vind om ff vlug een wijziging in de db door te voeren of ff vlug een back-up te maken. Het maken van back-ups gaat met PHPMyadmin prima, het probleem zit hem in het restoren wat afhankelijk is van php instellingen, vaak is de maximale grootte: 2,048KiB. Je zou dan bijvoorbeeld een 5 gig database in mootjes van 2mb moeten hakken en een voor een uploaden….. heb je ff 😀 😀 😀 Gelukkig zijn er oplossingen voor 🙂

   Iig goed dat het gelukt is 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: