26 september 2018

CoGeNT ziet een jaarlijkse variatie in donkere materie

De CoGeNT detector

De CoGeNT detector

Natuurkundigen hebben met de CoGeNT detector (afbeelding links), diep onder de grond in het Soudan Underground Laboratory in Minnesota (VS), een jaarlijkse variatie gevonden, die volgens hun wellicht samenhangt met de variatie van donkere materie als gevolg van het draaien van de aarde om de zon – lees hier het vakartikel erover. Die variatie zou het gevolg zijn van het feit dat er rondom de Melkweg een halo van donkere materie is, waar de zon en de om haar heen draaiende planeten doorheen bewegen. In de zomer is de beweegrichting van de aarde om de zon dezelfde als van het gehele zonnestelsel om de kern van de Melkweg

Reacties

  1. Tinslee zegt:

    Zo te lezen hebben ze nog genoeg “stof” tot nadenken om al deze gebeurtenissen te stroomlijnen.
    Verschillen op plaatsen lijken leuk, alleen is het funest om vanuit die positie naar een alomvattend
    eenduidig resultaat voor deze materie te komen. We gaan het zien de komende tijd.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.