19 juli 2024

Steeds meer Amerikanen denken dat astrologie een wetenschap is

De verwisseling wordt vaker gemaakt: astrologie en astronomie met elkaar verwarren, het komt in de beste kringen voor. Maar recent statistisch onderzoek door de National Science Foundation (NSF) laat zien dat steeds meer Amerikanen van mening zijn dat astrologie een echte wetenschap is – en dat wetende wat astrologie precies inhoudt. Het percentage Amerikanen dat vindt dat astrologie géén wetenschap is bedroeg in 2010 nog 62%, maar momenteel is dat nog maar 55%. Bijna de helft van de Amerikanen vindt astrologie dus een wetenschap, bijna net zoveel als in 1983 het geval was. Kijk naar de – in mijn ogen best wel schrikbarende cijfers – hieronder:

Credit: NSF / Mother Jones)

Ter vergelijking: in China is op dit moment 92% van de mensen sceptisch over astrologie! Het zijn met name de educatief minder onderlegde Amerikanen die steeds meer van mening zijn dat astrologie een wetenschap is en dat horoscopen – het bekendste product van de astrologie – kloppen. Zoals onlangs één van hun rolmodellen, de bekende popster Kate Perry, zei: “I believe in a lot of astrology.” Zucht… Lang geleden heb ik er zelf ook nog mee te maken gehad, met de verwarring welteverstaan tussen astrologie en astronomie. Het was in juni 1977, bijna 37 jaar geleden al weer, dat ik meedeed aan een sterrenkijkavond van ASTRO, de astronomieclub in Zwijndrecht en Dordrecht. En dat stond een paar dagen later zó in de krant, grrrrr…..

Bron: NSF.

Share

Comments

 1. WikkieWokkie zegt

  Arie,

  Ik denk dat je één van de twee meest rechtse bent op deze foto… 😛 (afgaande op je avatar..)

  lol

 2. Ja toen was ik nog een jonge God, zeker vergeleken met nu, hahaha… Maar ik geloof niet dat ik op deze foto sta. Ik herken er wel enkele op: Oreste Pinto (of Jos Haring? maar die had toen een grotere haarbos) die door de 11 cm Newton kijkt, helemaal links Sander van der Wal, derde van links Ronnie Roos, daarnaast Mario Pinto. Allemaal jonge goden – toen nog. 😀

 3. @ Arie – Quote: ‘ laat zien dat steeds meer Amerikanen van mening is dat astrologie een echte wetenschap is – ‘ ?
  Amerikanen ‘zijn’ van mening…

  (Ik zie dat het al veranderd is maar kan dit niet ongedaan maken)

 4. de achteruitgang van hogerbeschaving, is begonnen, door steeds slechtere educatie, neem bijvoorbeeld Nederland, educatieve TV netten, is niet meer in basis pakket, neen, aso en telegraaf gerichte roddel netten heeft de voorkeur,… KOTS!!!!

  En dat is niet alleen in Nederland, … verkeerde multinationals zijn aan de macht, dus worden we allemaal steeds dommer en agressiever door verkeerde overvloedige media!!!!!! die ook steeds meer aso taalgebruik toepassen.

Speak Your Mind

*