23 september 2018

Tonen neutronen wellicht de ware aard van zwaartekracht?

ill-reactor
Mijn blog van gisteren over de zwaartekracht heeft nogal wat reacties losgemaakt en velen zijn – terecht – nieuwsgierig naar de ware aard van deze natuurkracht. De drie andere natuurkrachten (sterke, zwakke en elektromagnetische wisselwerking) zijn al grotendeels bekend, hun sterkte, hun eigenschappen, de overbrengers ervan, de deeltjes die erop reageren, enzovoorts. De zwaartekracht of gravitatie is nog steeds het buitenbeentje van de natuurkrachten, want daarvan hebben de natuurkundigen tot op de dag van vandaag nog geen kwantumtheorie op kunnen stellen, een theorie waarin de kracht wordt overgebracht door een kwantum. Nu zijn ze al enkele jaren bezig bij het

Reacties

  1. tom smits zegt:

    even een dom idee. als neutronen van allekanten komen.is de totalekracht van alle kanten opgeheven.Is zwaartekracht dan niet het gevolg van een overblijvende kracht richting het object dat neutronen wegvangt.
    als dit zo is moet je met een bundel neutronen een lichtstraal kunnen laten afbuigen.

  2. tom smits zegt:

    vinkjes vergeten

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.