29 september 2023

Video: Walt Disney’s Man in Space (1955)

Credit: Disney

Op woensdag 9 maart 1955 – gisteren precies 59 jaar geleden – zond de Amerikaanse zender ABC Walt Disney’s Man in Space uit, een aflevering van een uur over ruimtevaart, die onderdeel was van de ‘Disneyland’ serie. Er keken welgeteld 40 miljoen (!) Amerikanen naar de aflevering, die zagen hoe onder andere Ward Kimball, Werner von Braun en dr. Willy Ley vertelden wat raketten zijn en hoe Amerika van plan was de ruimte te gaan veroveren – dr. Ley met een Duits accent, zoals ze dat alleen in James Bondfilms door schurken kunnen laten uitspreken. Mensen, even voor de goede orde: op 9 maart 1955 bestond er nog helemaal geen ruimtevaart, het was het het pre-ruimtevaarttijdperk, vóór de lancering van de Spoetnik (4 oktober 1957) en de eerste mens in de ruimte, Joeri Gagarin (12 april 1961). Op Youtube staat Man in Space in vier delen, hieronder het eerste deel, eronder een link naar de andere delen. Zeker de moeite om te kijken, nostalgische vintagebeelden, van tijden toen de ruimtevaart nog in de wieg lag.

Share

Comments

  1. Dat is geweldig om te zien. Ontzettend serieus programma, maar met de (nu) typische Disney aanpak. Animatie, muziek…….prachtig! Nooit geweten dat dit bestond, bedankt!!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: