29 september 2023

Nieuwe Galileo-satelliet gearriveerd in Noordwijk

Uitpakken van een Galileo satelliet

Uitpakken van een Galileo satelliet

Terwijl de twee volgende Galileo-navigatiesatellieten klaar worden gemaakt voor hun transport naar Frans-Guyana aankomende zomer, staat satelliet nummer zeven alweer gearriveerd te trappelen bij het testcentrum ESTEC in Noordwijk.

Verpakt in een speciale, met airconditioning uitgerust container arriveerde de volgende satelliet van ESA’s Galileo-navigatiestelsel onlangs bij ESTEC. Binnen de muren van het testcentrum wordt de satelliet de komende maanden aan talloze tests onderworpen, die hem klaar moeten maken voor zijn reis naar de ruimte.

Pas bij aankomst in de clean rooms van het grootste ruimtevaarttestcentrum in Europa werd de satelliet uitgepakt. Twee andere Galileo-satellieten hebben de lange serie reeks tests n

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: