9 december 2023

De Laatste Mens op de Maan

Credit: NASA/JSC

Wie de eerste mens op de maan was weet iedereen, dat was Neil Alden Armstrong, die op 21 juli 1969 om 02.56 uur UTC voet op de maan zette en daarmee geschiedenis maakte. Maar er is ook een laatste mens die voet op de maan zette en zolang er geen nieuwe mensen naar de maan gaan blijft die rol weggelegd voor Apollo 17 astronaut Eugene Andrew

blijft die rol weggelegd voor Apollo 17 astronaut Eugene Andrew “Geneâ Cernan, die op 14 december 1972 om 05:40 uur UTC na een verblijf van bijna twee en een halve dag de maanbodem verliet en weer in de Lunar Module Challenger stapte. Cernan leeft nog steeds, 80 jaar inmiddels en nog vol energie. Over hem is een documentaire gemaakt, “The Last Man on the Moon van het Britse Mark Stewart Productions. De documentaire duurt bijna honderd minuten en hij komt in ieder geval in Groot-Brittannië uit en wellicht ook elders. Hieronder de boeiende trailer.

The Last Man on the Moon -Trailer from Mark Stewart Productions on Vimeo.

Bron: Universe Today.

Share

Comments

 1. Bassbounce zegt

  Ik blijf het nog altijd vreemd vinden dat ze nooit meer terug na de maan zijn gegaan.
  Althans had al lang iets van Rusland verwacht.

  Blijft een eigenaardig verhaal niet dat ik het niet geloof dat ze er zijn geweest maar waarom ze er nooit meer zijn geweest na de jaren 70.
  Zouden er dingen zijn misgegaan of is er wat daar of zijn ze er nooit geweest?

  Het kost natuurlijk erg veel geld maar dat kost het Iss ook.

 2. Avatar foto Monique zegt

  Ze zijn wel terug naar de Maan gegaan maar je hebt het over bemande maanvluchten. Daar zijn ook antwoorden op gegeven maar als je die met soortgelijke andere onderzoeken vergelijkt…
  Misschien een idee voor een nieuwe documentaire: ‘Waarom de Maan niet interessant genoeg is voor bemande vluchten”. Waarom geen foto’s met HD camera’s gemaakt door een astronaut ter plekke? Ik zou het best opnieuw willen meemaken om na al die tijd op tv een astronaut, met een nieuw ruimtepakkie, op de Maan te zien uitstappen. Gaaf toch? En dan met een live verbinding een Ask Me Anything 😉
  Ik zeg doen! 😀

 3. Adam Jong zegt

  Ik heb al de sensationele Apollo vluchten gevolgd en het was een avontuurlijke tijd waarbij je steeds maar hoopte dat het goed zou aflopen.
  Toen de Apollo-11 capsule van Neil Armstrong en Edwin Aldrin en Michael Collins in Amsterdam tentoongesteld werd heb ik die gezien en later toen James Irwin van de Apollo15 een bezoek aan Nederland bracht heb ik hem persoonlijk ontmoet. Irwin staat met mij op een foto en ik kreeg zijn handtekening.
  John Young is toch de meest ervaren testpiloot/piloot/astronaut van alle Amerikaanse ruimtevaarders.
  Wat te denken van de vermaarde X-15 vluchten. Super was dat toch in een tijd dat je alleen maar kon dromen van een vlucht naar de maan.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d