19 juli 2024

Antares raket met Cygnus vrachtcapsule van Orbital gelanceerd

antares_orbital

Vanavond om 18.52 uur Nederlandse tijd is vanaf NASA’s Wallops Flight Facility in Virginia (VS) de Antares raket met de Cygnus vrachtcapsule gelanceerd, beiden van Orbital Sciences. Het is de tweede missie van Orbital om de Cygnus vol met nuttige lading – onder andere het experiment genaamd Smart Synchronized Position Hold, Engage, Reorient Experimental Satellites (SPHERES) – naar het internationale ruimtestation ISS te brengen, dus men noemt dit de Orbital-2 mission – de eerste missie was september vorig jaar. De Cygnus capsule zal woensdag a.s. (16 juli) aankomen bij het ISS en om 12.39 uur Nederlandse tijd zal commandant Steve Swanson, geassisteerd door de Duitse astronaut Alexander Gerst, de capsule met de robotarm van het ISS vastgrijpen en aan de Harmony module van het ruimtestation koppelen.

Share

Comments

  1. Oei!! ging volgens mij maar net goed, gezien die rare zwieper direct na de start (0.50 min)
    Of iemand moet mij vertellen dat dit normaal is.

  2. Adam Jong zegt

    Geweldig om dit te kunnen volgen

  3. Adam, dit is ‘nieuws’ van een jaar geleden. 😃

Speak Your Mind

*