19 april 2024

Meteorieten gestolen uit museum en sterrenwacht Sonnenborgh

De meteoriet van Serooskerken

De meteoriet van Serooskerken

Afgelopen nacht, de nacht van 18 op 19 augustus, is ingebroken bij museum en sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht. De inbrekers hebben onder meer een aantal meteorieten buitgemaakt, waaronder de bekende meteoriet van Serooskerken, die in 1925 bij dat plaatsje in Zeeuws-Vlaanderen insloeg.

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Zie: http://nos.nl/audio/688715-dieven-waren-uit-op-de-brandkast-pech-dat-de-meteoriet-daarin-zat.html

  De kans is dus groot dat de dieven niet eens beseffen wat ze gestolen hebben…

  groet,
  Gert (Enceladus)

 2. De diefstal van de meteorieten wordt zelfs al internationaal vermeld, Universe Today heeft er vandaag een artikel aan gewijd. Ik denk dat André van der Hoeven hen geïnformeerd heeft, want zijn naam staat bij de foto van de meteoriet van Serooskerke. Interessant te melden dat men denkt dat die meteoriet vermoedelijk afkomstig is van de planetoïde Vesta.

 3. Andre van der Hoeven zegt

  Ik heb het bericht via Google+ de wereld ingestuurd. En jullie weten wel hoe snel het dan gaat 🙂 Hopen dat de dieven beseffen dat ze er niks mee kunnen en hem gewoon ergens anoniem achterlaten met een briefje of zo…

 4. We hopen dat door de werking van Interpol eh…. Astropol de meteorieten snel boven water zullen komen.

 5. Enceladus zegt

  Game, set and match!
  Zie: http://nos.nl/artikel/689436-gestolen-meteoriet-teruggevonden.html

  groet,
  Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*