16 april 2024

Nee, Curiosity heeft géén dijbeen op Mars gevonden

Niburisten en overige complotters waren afgelopen week in rep en roer. Zoals je op bovenstaande video kunt zien, zijn velen ervan overtuigd dat zich een dijbeen bevindt op Mars. En inderdaad, op de beelden (die zijn geschoten door Curiosity) is inderdaad iets zichtbaar dat doet denken aan een dijbeen of ander soort bot. Maar wat zegt NASA hierover?

Nou, volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie is het gewoon een rots die is verweerd door wind en/of water. Hoewel niet helemaal uitgesloten kan worden dat het om een fossiel gaat, is dat zeer onwaarschijnlijk. “We denken dat Mars vroeger levensvatbaar is geweest voor micro-organismen, maar de Rode Planeet heeft vermoedelijk nooit genoeg zuurstof in z’n atmosfeer gehad om complex meercellig leven te ondersteunen”, aldus een zegsman van NASA. Naar alle waarschijnlijk is het dijbeen dus gewoon…een steen 🙂

dijbeen op Mars

Share

Comments

  1. Enceladus zegt

    De complotterjes kunnen er misschien nog wel een lekker soepje van trekken? 😉

    groet,
    Gert (Enceladus)

  2. Tja, als NASA dat zegt ò_o Het is dus gewoon een steen. Ik houd het op ’t derde been van Van der Steen 😀 (gekheid)

    http://resources21.kb.nl/gvn/KBMI01/KBMI01_LBLMEERTENS49601/KBMI01_LblMeertens49601_001_V.JPG

Speak Your Mind

*