21 april 2024

Grand Champs: komeet Jacques gefotografeerd – deel II

Single_Jacques

In dezelfde nacht dat Paul Bakker komeet C/2014 E2 (Jacques) fotografeerde – hier de Astroblog erover – heeft Peter Amesz ‘m gefotografeerd. Peter heeft een Vixen 20 cm F4 telescoop, geplaatst op een EQ6 montering en de camera die hij hanteerde was een Canon 600D. Van 11 opnames van 90 seconden belichting met 800 ISO, waarbij gevolgd is op de komeet, heeft hij een stack gemaakt. Het resultaat zie je hieronder, een fraaie opname waarop een heel dunne, smalle staart zichtbaar is. De (zwak zichtbare) sterren zijn door het volgen op de komeet streepjes geworden. Hierboven een enkele foto van komeet Jacques, ook gemaakt door Peter. Hiervoor heeft hij niet op de komeet gevolgd, maar op de sterren, dus die zijn puntjes gebleven. Er is 2 minuten belicht op 3200 ISO en ook hierop is heel zwak een staart te zien.

Stack_Jacques

Mooie foto’s Peter! Willen lezers weten waar komeet Jacques zich

Share

Speak Your Mind

*