29 november 2023

“Ruimtewhiskey” binnenkort terug op aarde

space whiskey

Kijk, dan nu een nieuwsbericht waar ik als whiskeydrinker nieuwsgierig van wordt. Drie jaar geleden had de Schotse Ardbeg Distillery een monster ongerijpte whiskey de ruimte in gestuurd, compleet met stukjes houtskool (wat normaal wordt gebruikt om de whiskey te helpen rijpen). Na 1045 dagen gerijpt te hebben aan boord van het internationale ruimtestation ISS, wordt de ruimtewhiskey op 12 september terug verwacht.

Ondertussen is in Schotland een identieke fles whiskey bijgehouden en binnenkort zal er een vergelijkende test plaatsvinden. Hopelijk krijgen we dan antwoord op de vraag of ruimtewhiskey anders smaakt dan aardse whiskey en, zo ja, of het dan lekkerder of minder lekker is. Volgens de baas van Ardbeg is dit “een kleine stap voor de mensheid, maar een grote sprong voor whiskeystokers”. Waarvan akte.

Share

Comments

  1. Michel Beekveld zegt

    Knap, dat de astronauten van het ISS, hun exemplaar gesloten wisten te houden.

    Mies

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: