24 september 2023

Zonnevlekken gefotografeerd met een mobiele smartphone-camera

zon

Ik had jullie vanochtend al wat resultaten laten zien van foto’s die ik gemaakt had van de maan met de Samsung Galaxy K Zoom, een combinatie van mobiele Android-smartphone en camera. Zojuist zat ik in de tuin te genieten van het zonnetje, toen ik dacht ‘h

Share

Comments

 1. Ook deze foto is weer bijzonder goed gelukt, inspector Gadget 😉

 2. Jan Brandt zegt

  Hé Arie…..hou eens effe gauw op met al dat rare, onnatuurlijke waarneem en nu weer dat fotografeergedoe van jou, zeg! Ik word er helemaal infuus, confuus en nog veel meer “psycho-engs” van. Er zijn een paar natuurkundige wetmatigheden waar echt niet aan getoornd mag en kan worden…..de constante lichtsnelheid is die ene…enne….die andere is een NIET waarnemende Arie….Strakkies ga IK nog blogjes zitten staan lopen te schrijven over “het relativistisch linksdraaiend uit de bocht gevlogen spingetal van het onkie onkie-boson”…en dat lijkt me ook nie ech geweldig! Hou het universum alsjeblieft zoals we dat gewend zijn….en OK, morrend toegegeven, het is best een heel aardig foto’tje…grrrrr…hihi!!!

  • Jan, wees gerust: ik gebruik de waarnemingen om een theorie te verifiëren over de oscillerende neutrino’s, die uit de kern van de zon komen. Ik moet wel een jaar of vijfhonderd doorgaan met dit soort waarnemingen, maar daarna heb ik genoeg data opgebouwd om de theorie te staven. De foto’s zijn slechts bijzaak, het gaat om de theorie. 😀

 3. Avatar foto Olaf van Kooten zegt

  “het relativistisch linksdraaiend uit de bocht gevlogen spingetal van het onkie onkie-boson”

  Whahaha 😀

 4. Susanna zegt

  Wat een leuke blogs! Ik heb dus ook een K Zoom en ga er ook mee spelen qua astro fotootjes.. dus ik ben ontzettend blij met deze info! Ben een Solar physics gekkie en wil sterrenkijken, maar had een nieuwe telefoon nodig. Mede door deze blog heb ik dus voor een K Zoom gekozen en ben er echt blij mee!

 5. “Mede door deze blog heb ik dus voor een K Zoom gekozen en ben er echt blij mee!” Dames en heren van Samsung, kijken jullie even mee?! 😀 Dank voor je compliment, altijd leuk te horen. Succes met je camera/phone.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: