14 juli 2024

Supercomputer lost mysterie omtrent sterrenstelsels op

Spiral structure emerges in FIRE simulation, which modeled stellar feedback on galaxy formation.

Spiral structure emerges in FIRE simulation, which modeled stellar feedback on galaxy formation.

Hoe ontstaan sterren eigenlijk? Dit lijkt misschien een rare vraag, aangezien dit toch bekend is: koude wolken van waterstofgas condenseren tot nieuwe sterren! Maar het probleem is dat we nog niet alles begrijpen van dit proces. Als we naar de Melkweg kijken, en ook naar andere sterrenstelsels, dan zien we dat slechts een paar procent van het aanwezige gas wordt omgezet in sterren. Computersimulaties hebben moeite om dit te emuleren – zelfs de meest geavanceerde modellen zetten steevast bijna alle beschikbare gas om in sterren.

Nu heeft men eindelijk een oplossing voor het probleem gevonden: ze hebben een programma gemaakt waarin de invloed van supernovae, sterrewinden en allerlei andere zaken in onge

Share

Speak Your Mind

*