30 mei 2024

Zeven nieuwe Nederlandse experimenten geselecteerd voor het ISS

ISS_nespoli_node_full_image_2

Een panel van internationale onderzoekers heeft 31 nieuwe life science-experimenten geselecteerd die in de toekomst naar het internationale ruimtestation ISS worden gevlogen. Van die 31 zijn er maar liefst zeven met een Nederlands tintje. Dat blijkt uit de International Life Science Research Announcement 2014, die eind februari bekend werd gemaakt. Wetenschappers met een goed idee voor een experiment konden dat idee tussen maart en mei vorig jaar indienen. 202 onderzoeksgroepen gaven daar gehoor aan. Na een eerste selectieronde, waarbij gekeken werd naar de wetenschappelijke waarde van het project, bleven er nog 34 voorstellen voor life science-experimenten over. In een tweede selectieronde, waarbij gekeken werd naar technische haalbaarheid, vielen er daar nog drie van af.

Goed vertegenwoordigt

Nederland is met zijn betrokkenheid bij zeven projecten uitermate goed vertegenwoordigd. 22,6 procent van de geselecteerde projecten heeft een Nederlands tintje, dat kan vari

Share

Speak Your Mind

*