21 juli 2024

Vanavond om 23.45 uur is ’t zover: dan begint de lente!

Voorstelling van de baan van de aarde om de zon en het begin van de vier seizoenen (credit: DVS

Voorstelling van de baan van de aarde om de zon en het begin van de vier seizoenen (credit: DVS Zwolle)

Ja ja mensen, nog heel eventjes geduld: straks om 23.45 uur op deze astronomisch zeer boeiende 20e maart 2015 [1]Zijn er naast de zonsverduistering van vanochtend nog meer wetenswaardige dingen op deze dag gebeurd? Jazeker, vandaag begint de Amerikaanse sonde New Horizons namelijk met het in kaart brengen van … Lees verder begint de lente. Dan trekt het middelpunt van de zon van zuid naar noord door het vlak van de evenaar, het moment van de

Voetnoten

Voetnoten
1 Zijn er naast de zonsverduistering van vanochtend nog meer wetenswaardige dingen op deze dag gebeurd? Jazeker, vandaag begint de Amerikaanse sonde New Horizons namelijk met het in kaart brengen van dwergplaneet Pluto. Nu nog vanaf een flinke afstand, maar tot de 14e juli komt ‘ie steeds dichterbij.
Share

Speak Your Mind

*