22 februari 2024

Haal samen met de Astroblogs Brian May naar Nederland!

Zoals ik jullie anderhalve week geleden meldde worden er pogingen ondernomen om Brian May naar Nederland te halen om hem in Utrecht een lezing te laten geven over sterrenkunde. Uiteraard kent iedereen May van z’n deelname als gitarist van Queen, waar hij al sinds begin jaren zeventig wereldwijde hits mee heeft gescoord. May is echter ook sterrenkundige – afgestudeerd in 2007 aan het Imperial College in Londen over het zodiakaal licht in het zonnestelsel – en wetenschap in het algemeen en sterrenkunde in het bijzonder wil men hem een lezing laten geven. Om dat voor elkaar te krijgen zijn minstens 250 mensen nodig die een kaartje kopen. Koop je alleen een kaartje dan zijn die € 35,- per stuk, maar bij groepsaanmelding is er korting: Er zijn tickets beschikbaar voor groepen van 5 en 10. De totale korting voor 5 tickets is €12,50 & voor 10 tickets is de totale korting €50,-. Om deze korting te bereiken roep ik hierbij iedereen op om zich via de Astroblogs aan te melden, zodat we voor deze korting in aanmerking komen. Doen er dus 20 mensen mee, dan betalen  we geen € 700,- in totaal, maar € 600,-. Hieronder staat hoe je je kunt aanmelden. Via de organisatie heb ik vernomen dat pogingen worden ondernomen om ook André Kuipers naar dit evenement te halen – ik hou jullie uiteraard op de hoogte hiervan.

 • Als je ook de lezing van Brian May wil bijwonen meld je je aan door een bericht te sturen via de contactpagina.
 • Geef in je bericht door voor hoeveel mensen je een ticket wilt reserveren.
 • Zodra ik 10 ‘deelnemers’ of een veelvoud daarvan heb bestel ik de kaarten via Live on Demand.
 • Als ik de kaarten bestel stuur ik de aangemelde deelnemers bericht over de betaling.
 • Als het minimum aantal van 250 tickets niet gehaald wordt krijgt iedereen zijn/haar geld weer terug.

Op dit moment is 44% van het benodigde aantal tickets gehaald, d.w.z. 111 fans van May hebben zich aangemeld. De termijn die nog resteert om de lezing van de grond te krijgen is 223 dagen. Kortom, meld je aan om daarmee Brian May naar Nederland te halen! Bron: Live on Demand.

Share

Comments

 1. Mensen, even inventariseren wie ik nu allemaal heb via de mail of reacties: Olaf, Jan, Paul, Harry 2x, John, Bas en ik, dat maakt acht. Naar aanleiding van mijn vorige blog hierover leken Enceladus, Monique, Remco en Martin wel geïnteresseerd, maar moesten ze er nog even over nadenken. Als minstens twee van hen meedoen (of anderen) kan ik ons aanmelden als groep.

  • Avatar foto Martin Schoenmaker zegt

   In de hoop dat het op een voor mij haalbare dag georganiseerd gaat worden zeg ik: ‘Count me in!’

   • OK da’s heel mooi. Met jou erbij kom ik op tien aan en kan ik de eerste ‘groepskaart’ gaan reserveren. Ja, dat het een haalbare dag is hoop ik zelf ook. Da’s het risico aan deze vorm van organiseren, je weet niet welke datum er uit rolt. Ik hoop dat het op niet al te korte termijn is, zodat je de meeste kans hebt dat de dag nog vrij is. Wordt vervolgd!

 2. Avatar foto Monique zegt

  Ik heb erover nagedacht en sla deze keer over. Neemt Brian ook z’n gitaar mee? (flauw)

 3. [Update] Ik heb zojuist de eerste groepsticket van tien kaarten besteld. 😀 Ik zal alle mensen die zich via de mail of via deze blog hadden aangemeld wel even een mailtje sturen met info over hoe ze hun € 30,- voor het ticket aan mij kunnen betalen – ik heb nou die € 300,- even voorgeschoten.

 4. Ter info: ik weet uit betrouwbare bron dat als het doorgaat, dat het waarschijnlijk niet op korte termijn zal zijn inderdaad, dus genoeg tijd om te plannen! 😉

 5. Ah da’s mooi. Dus als er nog mensen zijn die twijfelden of ze wel wilden gaan omdat ze niet weten of ze dan wel kunnen: de lezing zal pas op lange termijn plaatsvinden, dus genoeg tijd ruimte te maken in je agenda. Meld je dus aan als je ook de lezing van May wilt bijwonen en als we weer genoeg mensen hebben bestellen we een tweede groepsticket.

 6. Well en sowieso, als je niet kunt, krijg je je geld terug 😉

Speak Your Mind

*