21 juni 2024

Eindelijk….!!

Maan eerste kwartier door 40cm F4.5 Dobson

Maan eerste kwartier door 40cm F4.5 Dobson

Op dit moment is het nou bepaaldelijk niet echt leuk in pratisch ingesteld astroland.

Share
Over Jan Brandt

Comments

  1. Het lange wachten is dan toch eindelijk beloond deze winter met deze fraaie plaat. Gisteravond heb je ook gehoord hoe je de zon moet fotograferen. Aangezien die vaker te zien is dan de maan schat ik zo in moet je die toch ook op de gevoelige plaat kunnen vastleggen, dunkt mij. In wit licht in ieder geval. 🙂

  2. Het is de laatste jaren al droevig gesteld met het weer in de “normaal” zo mooie winterperiode. Ik kan me niet meer herinneren wanneer we voor het laatste een periode hadden met fraaie heldere winternachten. Ik weet nog, pak ‘m beet, 20 jaar geleden dat ik hele winters in de diepvrieskou buiten de nevels en planeten aan het bewonderen was door mijn oude telescoop…

    Waar is die tijd gebleven? En ligt dit aan de klimaatsverandering?

  3. jan-paul zegt

    de Dhr Jan Brand ziet sterretjes.

Speak Your Mind

*