28 mei 2024

De sterrenkijkdagen bij Huygens: een korte impressie

mahra

Dit weekend zijn overal in Nederland de Landelijke

Share

Comments

 1. Monique zegt

  De sterrenkijkdagen bij Sterrenwacht Tweelingen: een korte impressie:

 2. Leuke video Monique. Ze hebben dit weekend perfect weer voor de Sterrenkijkdagen.

  • Monique zegt

   Het weer zat inderdaad mee. Er waren die dag zo’n 100 bezoekers langsgekomen. Leuk dat de jeugd ook zo enthousiast is. Buiten stonden er op het pleintje ook allemaal verschillende telescopen. Zelfs een hele grote waar ik een trappetje voor op moest om door het oculair te kijken naar Jupiter. Wat handig zo’n red dot finder. Ze hebben sinds kort een prachtige telescoop (tweedehands), echt mooi om doorheen te kijken (zie zelfs de nevels in ’t grijs) Er werd nog een korte presentatie over o.a het programma Stellarium en Saturnus gegeven voordat we naar boven konden met de groep. Leuk om daar gisteren geweest te zijn.

 3. Jan Heuser zegt

  Bij deze nog een 30 sec timelapse videoimpressie van de vrijdagavond bij Christiaan Huygens:

  https://youtu.be/5HRc7webwpE

Speak Your Mind

*