1 maart 2024

Evenementen rondom de astronoom en socialist Anton Pannekoek

Anton Pannekoek in 1920. Credit: unknown draughtsman – Universiteitsmuseum Utrecht.

De komende dagen zijn er meerdere evenementen rond de beroemde Nederlandse sterrenkundige Anton Pannekoek (1873-1960).

Op donderdagavond 9 juni is er bij de KNAW in Amsterdam een publiekssymposium. Een van de sprekers is Ed van den Heuvel, de nestor van de Nederlandse sterrenkunde. Het symposium is gratis, maar men moet zich van tevoren opgeven via de website van de KNAW. https://www.knaw.nl/nl/actueel/agenda/anton-pannekoek-1873-1960-zijn-visie-op-wetenschap-en-maatschappij

Overdag op donderdag 9 en vrijdag 10 juni is er een internationale wetenschappelijke conferentie over Anton Pannekoek bij de KNAW in Amsterdam. Ook hier is deelname gratis en moet men zich van tevoren opgeven.

http://iop.uva.nl/research/researchgroups/content/history-of-physics/anton-pannekoek-conference/anton-pannekoek-1873-1960-ways-of-viewing-science-and-society.html

De aanleiding voor het publiekssymposium en de conferentie is het kunstproject over Anton Pannekoek van de Duitse kunstenaar Jeronimo Voss. Het kunstproject is van 15 mei tot en met 26 juni te zien in het Stedelijk Museum Bureau aan de Rozenstraat 59 te Amsterdam.

http://www.smba.nl/nl/tentoonstellingen/jeronimo-voss-inverted-night-sky/

Bron: Astronomie.nl

Share

Comments

  1. tele2 pannekoek ja ^^)

  2. Rens Bod zegt

    Mooi Symposium! En tot mijn verbazing liep ik daar Jan Brandt tegen het lijf, 36 jaar niet meer gezien (sinds het sterrenkunde-kamp in Havelte 1980), en niks veranderd. Zo zie je maar. Veel herinneringen opgehaald. Ook Arie kan ik me uitstekend herinneren. Dank allen!

Speak Your Mind

*