13 juni 2024

Kijk nou, een adventskalender van LIGO en VIRGO

Credit: LIGO/Virgo Collaboration

Morgen is het 1 december en dan starten de meeste adventskalenders, die aftellen tot aan Kerstmis. De boekenwinkels liggen vol met die kalenders, die verschillende luikjes bevatten, elke dag mag er één luikje worden geopend, tot de laatste op 25 december. Bij LIGO/VIRGO, de gezamenlijke detector van zwaartekrachtgolven in de Verenigde Staten en Italië, dachten ze dat het wel leuk zou zijn om ook zo’n adventskalender te maken, een online versie, die morgen 1 december begint en die doorloopt tot Eerste Kerstdag. Ik ben benieuwd wat er allemaal tevoorschijn komt als je die hokjes openmaakt. Een echte zwaartekrachtgolf-adventkalender. 😀

Share

Comments

 1. En achter de luikjes vind je :
  Neutrino’s, Higgs-deeltje, 3 soorten elektronen, een regiment quarks en hun antideeltjes.
  En een heuse graviton, met het cellofaantje er nog omheen. 😉

  Een Vredige Kerst, Paul

 2. Enceladus zegt

  En op de laatste dag gezellig een Zwart Gat, en toen was het verhaaltje voor eens en voor altijd voor iedereen uit. 🙂

  Groet,
  Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*