23 februari 2024

Altijd vol verrassingen die Musk

Credit: SpaceX

Elon Musk, de succesvolle baas van onder andere SpaceX en Tesla, communiceert graag via Twitter. Via dat medium hoorden we ook van de laatste plannen die hij heeft voor de Falcon 9 raket, zoals deze:

Jawel, de bovenste trap van de raket, die dan met balonnen een zachte landing moet maken. De eerste trap van de raket – the core stage genoemd – komt al terug met de stuwraketten en zijflappen, maar voor de bovenste trap was nog geen manier gevonden. Ik ben benieuwd hoe dat precies gaat met die balonnen. Oh ja, hij had er nog een toegift bij:

En dan was er nog deze tweet van Musk over de BFR, de Big Falcon Rocket (of was ’t nou de Big Fucking Rocket?), de raket waarmee hij bemande missies naar Mars wil organiseren:

De tweet verwijst naar een foto op Instagram, waarin je een gigantisch groot deel van die raket zien, met een auto (vast een Tesla) er naast ter vergelijking. Eh… over de BFR gesproken, via deze tweet – nee niet van Musk himself, maar van de burgemeester van Los Angeles, kregen we deze week te horen waar die BFR gaat worden gebouwd:

Share

Comments

  1. Ik lees dat Elon Musk moet opstappen als baas bij Tesla?
    (Overeenkomst tussen “beurswaakhond” Musk en Tesla )

    Goed nieuws voor investeerders in zijn algemeenheid, maar of het ruimte-programma dan nog wel net zo voortvarend wordt doorgezet? Wie zou de opvolger worden?

    Groet, Paul

Speak Your Mind

*