2 maart 2024

Eerste passagier tekent in op SpaceX’ flyby maanreis

Op 13 september j.l. ging het persbericht van SpaceX uit dat aankondigde dat de eerste particuliere passagier getekend had voor een flyby trip rond de maan. Dit gaat gebeuren op de Big Falcon Rocket. Maandag a.s. zal Elon Musk een tijdsschema en details onthullen via een webcast die start op 03.00 (01.00 GMT).

‘SpaceX has signed the world’s first private passenger to fly around the Moon aboard our BFR launch vehicle—an important step toward enabling access for everyday people who dream of traveling to space. Find out who’s flying and why on Monday, September 17.’

Aldus luidde het Twitter berichtje van SpaceX vrijdag. Een tipje van de sluier lijkt te zijn opgelicht toen een Twitteraar Musk vroeg of hij het soms zelf was. Musk twitterde een emoji terug van de Japanse vlag. Afgelopen juni kondigde de Wall Street Journaal aan dat de vlucht niet eerder dan begin 2019 zou plaatsvinden. SpaceX vertelde de WSJ dat de missie zeker in de planning stond maar dat ze nog geen tijdsschema konden geven. Aanstaande maandag weten we dus meer en ook of het een van de originele passagiers is die tekenden voor de Dragon/Falcon Heavy vlucht.Bronnen; Space.com

 

 

 

 

Share

Comments

  1. Ik ben het niet…

Speak Your Mind

*