5 december 2023

Timelapse van o.a. de Melkweg gemaakt tijdens vakanties 2018 op Kreta en Cyprus

De volgende Time-lapse video heb ik gemaakt tijdens onze vakanties in 2018 op Kreta en Cyprus met o.a. beelden van de Melkweg.

Op Kreta heb ik deze beelden in de bergen iets ten zuiden van Rethymnon gemaakt. Op Cyprus ten zuid-oosten van Paphos, op strand bij de rots van Aphrodite en ten noord-westen van Paphos, bij een klein haventje van Agios Georgios. In de bergen van Kreta was het bijzonder donker en helder. Achteraf had ik daar veel meer moeten fotograferen, maar het was maar bij een paar uurtjes gebleven en dan heb je maar een 10 seconden timelapse video. Op Cyprus was het niet bijzonder donker, maar omdat de Melkweg boven de zee te zien was, was het die richting wel goed donker om de Melkweg te kunnen zien.

Share

Comments

  1. Paul Bakker zegt

    Schitteren, Jan!
    Mooi ook om te zien hoe vreemd wolken bewegen vormen, ook in de nacht,

    • Inderdaad Paul. Op 1 plek (bij haventje) zie je de wolken aan de kust ontstaan en ook weer spontaan oplossen.Eerst baalde ik dat ik net de verkeerde avond gekozen had met wolken, maar dat geeft uiteindelijk toch een mooie video.

  2. Wat overigens wel grappig was is dat we 1x bezoek kregen van de politie die met zwaailichten kwam aanrijden. Ik denk dat omwonenden het vreemd vonden dat een toeristen huurauto (huur-auto’s op Cyprus zijn te onderscheiden van de lokale auto’s middens rode kentekenplaten) een doodlopende weg naar haventje inreed, zonder terug te komen. En toen een van die bewoners met zijn auto poolshoogte kwam nemen, zagen ze 2 mannen op stoeltjes zitten die niets deden. ‘waar zouden die op wachten in een verlaten haventje?’ 🙂 Fototoestel stond toen net iets verscholen en konden ze niet zien.Ik zou het ook niet vertrouwd hebben.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d