1 maart 2024

Microsoft wil in 2020 een tijdcapsule met synthetisch DNA naar de maan sturen

Credit: University of Washington #MemoriesInDNA

Computerbedrijf Microsoft is van plan om samen met de Arch Mission Foundation in 2020 een tijdcapsule naar de maan te sturen, waarin middels 10.000 originele foto’s en de tekst van twintig belangrijke boeken de geschiedenis van de mensheid op synthetisch DNA ligt opgeslagen. Het #MemoriesInDNA project vraagt iedereen om foto’s met de gelijknamige hashtag te plaatsen op social media, inclusief een toelichting waarom je die foto graag wil meesturen. Gegevens opslaan in DNA is een nieuwe manier van dataopslag. Bij computers wordt alles in 0-en en 1-en geconverteerd, bij opslag in synthetisch DNA gebeurt dat met vier eenheden, adenine, guanine, cytosine en thymine. Degenen die het project uitvoeren zijn van het Molecular Information Systems Lab (MISL), dat door de Universiteit van Washington en Microsoft wordt gerund. De tijdcapsule wordt zodanig goed beschermd dat het DNA in de capsule beschermd is tegen de kosmische straling, die vrijuit het oppervlak van de maan kan bereiken.

Arch Mission Foundation from Arch Mission Foundation on Vimeo.

De Arch Foundation werkt samen met SpaceX van Elon Musk, dus voor de uitvoering van het #memoriesinDNA project zal een Falcon raket van SpaceX worden gebruikt… vermoed ik. Bron: Universe Today.

Share

Comments

  1. Co van Driel zegt

    Maar wie gaat die foto’s en boeken dan bekijken op de Maan? Mag ik ook een foto van mijn kat opsturen?

    • Niemand die dat gaat lezen. Tenmiste, niet in de nabije toekomst. Het idee van zo’n tijdcapsule is meer dat als bijvoorbeeld over miljoenen jaren verre afstammelingen van ons (of andere intelligente wezens) op de capsule stuiten ze alles over ons te weten komen. En ja hoor Co, je mag ook een foto van je kat opsturen. 😀 Ik weet alleen niet of ze ‘m ook echt zullen selecteren.

  2. Co van Driel zegt

    En om welke 20 boeken gaat het dan? Ik neem aan de Bijbel, de Koran …

Speak Your Mind

*