3 maart 2024

Lancering Falcon 9 in Californië levert prachtige beelden op

Credit: Kanak Singh.

Collega-Astroblogger Angele van Oosterom had het gisteren al over de lancering afgelopen zondag (7 oktober) van de Argentijnse satelliet SAECOM 1A met een Falcon 9 raket van SpaceX vanaf Vandenberg Air Force Base te Californië – de eerste keer dat een Falcon 9 raket in Californië werd gelanceerd en landde. Die lancering was niet alleen succesvol (en de daaropvolgende zachte landing van de eerste trap van de raket ook), maar het leverde eveneens een hausse aan prachtige foto’s en video’s op. Vele waarnemers in Californië konden de lancering, die 17.21 uur plaatselijke tijd werd uitgevoerd, van verre afstand volgen, hetgeen onder andere de foto hierboven en de timelapse hier beneden opleverde.

Share

Comments

 1. Avatar foto Angele van Oosterom zegt

  Hoi Arie, klopt, naast de ‘original’ was er veel leuk beeldmateriaal, en deze hierboven is super! O.a. ook van CNN op twitter vond ik erg leuk …
  https://t.co/IomHYqVaGb

 2. Mooi. Net een komeet.

 3. Co van Driel zegt

  Inderdaad, net een komeet.

 4. Avatar foto Angele van Oosterom zegt

  Met de Sojoez MS-10 gaat het minder vandaag, vanochtend om 8:47 vertrokken, motor problemen en zal over 1,5 uur terug keren naar de aarde. Astronauten Nick Hague en Aleksei Ovchinin.
  https://www.space.com/42097-soyuz-rocket-launch-failure-expedition-57-crew.html

 5. Het doet mij direct aan de Triffids denken uit het SF boek van john Wyndham..
  “After most people in the world are blinded by an apparent meteor shower, an aggressive species of plant starts killing people.”
  Dit was een test 🙂

 6. F. Jasper zegt

  Dag Arie,

  Ik heb ze verstuurd!
  Filmpjes zijn te groot, helaas.

  Groeten Franca

Speak Your Mind

*