2 december 2023

Video: COGITO

Credit: Daniela de Paulis / Camras.

Collega-Astroblogger en interdisciplinair en internationaal werkende kunstenaar Daniela de Paulis werkt momenteel aan haar nieuwe project Cogito waarvoor ze samenwerkt met het Overview Institute en met neurowetenschappers en filosofen – ik schreef er eerder over. Met het project Cogito worden gedachten in de ruimte verspreidt als radiogolven. Het project vindt plaats bij de Dwingeloo radiotelescoop in Nederland en op maandag 5 november vindt in dat kader een bijeenkomst bij de radiotelescoop plaats. Cogito is een gedachte-experiment dat wordt ontwikkeld als een kunstinstallatie en excursie in Drenthe. Het project is het resultaat van een aantal jaren onderzoek met de radiotelescoop Dwingeloo. Daniela is sinds 2009 – de eerste – artist-in-residence bij de radiotelescoop Dwingeloo, waar zij samen met het CAMRAS-team een technologie ontwikkelde, Visual Moonbounce genaamd, bedoeld om beelden te moonbouncen. Over COGITO is door Mirjam Somers en fotograaf Bas Czerwinski een film gemaakt, welke mogelijk is gemaakt door CBK Rotterdam. Hieronder is die video te zien, waarin o.a. het Overview fenomeen aan de orde komt.

COGITO from CBK Rotterdam on Vimeo.

Share

Comments

  1. Michel Arts zegt

    Maandag 4 november moet zijn maandag 5 november.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: