3 december 2023

Bestorming Area 51 wordt Alien festival

De eerste mensen die denken dat er op de geheime Amerikaanse legerbasis Area 51 aliens of UFO’s verborgen worden gehouden hebben zich vannacht al in de omgeving van het gebied te Nevada verzameld. Vlaggen met aliens en tentenkampjes in de omgeving langs de wegen zijn gesignaleerd Dit alles naar aanleiding van de inmiddels afgeblazen facebook grap ‘Storm Area 51’ gepland voor vandaag. Het gebied is inmiddels de laatste decennia verworden tot een soort bedevaartsoord voor mensen die in UFO’s en aliens geloven. De weg die naar het gebied leidt, Highway 375, is omgedoopt tot de Extraterrestrial (buitenaardse) Highway. De basis wordt volgens het Amerikaanse leger, gebruikt voor het ontwikkelen van topgeheime militaire projecten.

Area 51 Alien center credits; Pixabay

In juli maakte een Amerikaan op facebook het ‘Storm Area 51′-evenement aan om ‘de aliens te gaan zien’. Het motto was ‘They Can’t Stop All of Us.’ Zo een 2,1 miljoen mensen vanuit de hele wereld kondigden aan te komen voor de geplande bestorming op 20 september 2019, vandaag dus. Wat het Amerikaanse leger er toe bracht in een officiële verklaring te stellen ‘iedereen te ontraden de basis te betreden’. ,,We staan altijd klaar om de eigendommen van Amerika te beschermen.”

Het weerhield de eerste Amerikanen zich er niet van zich alvast te melden. Verslaggevers van de Las Vegas Revie Journal zagen al meerdere kampjes langs snelweg 375 bij het plaatsje Rachel.  Bezoekers zetten er hun tenten of campers neer en laten vlaggen met ‘alien-thema’s’ wapperen. Bewoners van de dorpjes in het gebied vrezen dat er een massa mensen komt de komende dagen, zo vertellen ze aan verschillende persbureaus. Commerciële partijen als bv Budweiser, zijn op het idee van de bestorming gedoken. Er zijn de komende dagen (muziek)evenementen onder namen als Area 51 Base Camp en Alienstock, lezingen en films. Naast muziek staan er lezingen (over aliens) en films (ook over aliens) gepland.

De twee Nederlandse YouTubers Ties Granzier en Govert Sweep, die vorige week probeerden te weten te komen wat ze nog niet wisten, zijn donderdag ook weer vrij gelaten. De twee werden opgepakt toen ze met hun huurauto richting Area 51 reden en daarbij verschillende stopborden negeerden. Ze zaten meerdere dagen vast en moeten een boete van 4500 dollar betalen. Zie meer over Area 51, hieronder. Bron; AD
Share

Comments

  1. Jammer dat we nu net niet in de VS zijn, zou toch best leuk zijn erbij te wezen als de Aliens Area 51 verlaten om “Second Contact” te maken….

    • Avatar foto Angele van Oosterom zegt

      Best kans dat 20/9 Area 51 een jaarlijks terugkerend ‘Alien’ evenement wordt. Er i.i.g. commercieel een slaatje uitslaan kun je gerust aan de Amerikanen overlaten. Het was wel slim van de Amerikaanse marine om net voor deze dag wat nieuw film materiaal vrij te geven.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: