4 december 2023

Het landingsprofiel van de Apollo 11

Credit: YouTube

Tsja, wat doe je als je de hele dag binnen zit vanwege het overal rondwarende coronavirus? Juist ja, video’s kijken. Vandaag kwam ik er eentje tegen die interessant is om te delen, eentje over het zogeheten landingsprofiel van de Apollo 11. Over de landing van Apollo 11 op de maan – 20 juli 1969 – heb ik vaker geblogd (zoals hier en eerder hier), maar dat landingsprofiel kende ik nog niet. Iemand heeft met behulp van Google Earth (die je ook van de maan hebt) en foto’s van NASA’s Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) de laatste vier minuten van de landing van de Eagle op de maan gereconstrueerd, inclusief manoeuvre van Armstrong om de 190 meter grote West krater te ontwijken. Er zit helaas geen geluid bij de video (tenminste, bij mij lukt het niet er geluid bij te krijgen). Hieronder is de video te bewonderen.

Bron: Tweet van Massimo.

Share

Comments

 1. Avatar foto Monique zegt

  Leuk om zo een indruk te krijgen hoe dat ging. Wat een avonturiers had je nog in die tijd. Ik had verwacht dat we een paar jaar geleden al een bemande vlucht naar de maan zouden sturen. Plannen genoeg, maar er gebeurt niets.

  Iets anders waar ik al een tijd mee zit.
  Een paar maanden geleden ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe Meade AutoStar Handbox. Tot mijn grote verbazing zijn ze alleen in het buitenland te koop, maar in Nederland kan ik niets vinden.
  Het valt niet mee om alles handmatig in beeld te houden en dat doe ik al maanden.

  Bij wie zou ik voor mijn Meade telescoop ETX 105mm zo’n afstandbediening kunnen kopen? Bij Opticstar staat er wel duidelijk bij dat het voor de telescoop die ik heb compatible is én met bijbehorende kabel ( de mijne is ook al tig keer van tape voorzien)

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: