18 juli 2018

Nederland heeft er weer een observatorium bij

De telescoop wordt geplaatst

De telescoop wordt geplaatst

Gisteren is de nieuwe telescoop van de Universiteit van Amsterdam geplaatst in de hoogste koepel van het nieuwe gebouw van de b

Reacties

  1. Gerco Wolfswinkel zegt:

    Hoe is de locatie daar, voor wat betreft lichtvervuiling en dergelijke? Je zou denken dat de randstad niet de meest optimale locatie is voor een dergelijk instrument. Maar wél prachtig dat studenten hierover kunnen beschikken natuurlijk!

    • De telescoop zal vooral voor trainingen worden gebruikt, om studenten te leren om te gaan met de instrumenten. Voor echt wetenschappelijk onderzoek zal het observatorium inderdaad de optimale omstandigheden ontberen. Nou ja, de zonnewaarnemingen uitgezonderd, want de zon zal in Amsterdam toch wel te zien zijn. 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.