17 juli 2018

Hoe zit het nou met ‘de mogelijkheid van leven op Titan en Mars’?

Artistieke voorstelling van een methaanmeer op Titan

De laatste week is een enorme geruchtenmachine op gang gekomen op internet over de vraag of er buiten de aarde leven bestaat of heeft bestaan. Of buitenaards leven bestaat heeft betrekking op Titan, de grootste maan van Saturnus en de een-na grootste maan van het zonnestelsel. Of buitenaards leven h

Reacties

  1. xAndix zegt:

    Maar wie zegt dat deze dingen specifiek nodig zijn voor ELKE vorm van leven? Neem nou die visjes daar ergens in de golf van Mexico (Kan ook ergens anders zijn xD), die leven hun hele leven in het donker, wat voorheen altijd als noodzakelijk gezien werd. Daarnaast zijn er ook vissen die nooit boven water komen om lucht te happen. Wie kan dan beweren dat in acide geen leven kan zitten en dat waterstof een must is? Ons principe van leven hoeft niet op elke planeet hetzelfde te zijn.

  2. Durinck Etienne zegt:

    Levensvormen zouden wel iets in zich kunnen dragen dat hun in staat stelt om te overleven in de meest extreme omstandigheden. Ik denk dat zelfs het topje van de ijsberg hier nog niet gevonden is.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.