17 juli 2018

Twee witte dwergen zullen uiteindelijk één nieuwe ster vormen

).push({}); }if ( quads_screen_width >= 1024 && quads_screen_width < 1140 ) { /* tablet landscape */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }if ( quads_screen_width >= 768 && quads_screen_width < 1024 ) { /* tablet portrait */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }if ( quads_screen_width < 768 ) { /* phone */ document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }

Reacties

  1. Olaf van Kooten zegt:

    Ik vraag me wel af wat voor ster precies zal ontstaan. Witte dwergen bestaan uit koolstof 'as' (soms gemengd met neon, zuurstof en magnesium) met daar omheen een relatief dunne laag helium. Dat zou betekenen dat de hoeveelheid brandstof van de nieuwe ster (de gezamenlijke hoeveelheid helium) vrij weinig is, waardoor de nieuwe ster relatief kort aan fusie zal doen en vervolgens weer terugkeert naar een witte dwerg. Denk ik. Maar ik ben ook geen expert hoor, ik zal eens op google gaan speuren naar de gevolgen van de botsing tussen twee witte dwergen.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.