21 juli 2018

Nog even over de grootte van zonnevlammen

Zoals gezegd borrelde vanochtend vanuit zonnevlek 1263 een enorme zonnevlam van klasse X6,9 op, die vergezeld werd door een Coronal Mass Ejection (CME), een uitstoot van hete geladen deeltjes. Goede aanleiding om eens in te gaan op de grootte van zonnevlammen. Net zoals de kracht van aardbevingen wordt gemeten met de schaal van Richter, zo wordt de intensiteit van zonnevlammen ook uitgedrukt met een schaal, die loopt van A via B, C en M tot X. A betekent de kleinste intensiteit, X de hoogste intensiteit. Een vlam van X1 is tien keer groter dan eentje van M1 en honderd keer groter dan van C1. Bij A t/m M is er een onderverdeling van 1 t/m 9, bij X is er geen bovenlimiet. Vandaar dat er soms zonnevlammen zijn die m

Reacties

 1. ok, laat ik is van mij horen.

  Ga door, leuke site!

  Terecht ontkracht je ook de Niburu-hype.

  Wel zijn er iluminatie, die een nwo willen, maar lukt maar kort.

  tot spreeks?

 2. Ehhh…. ik heb het in m'n blog niet gehad over Niburu. Ben je niet in de war met m'n andere blog over komeet Elenin, waarvan wordt gezegd dat 't misschien een planeet á la Niburu is? Overigens bedankt voor je compliment, leuk te lezen.

 3. Wow, wat gigantisch. Nu besef je opnieuw hoe klein en kwetsbaar onze aarde is.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.